Logo der Universität Wien

Recent information regarding supervision of master theses and research seminar (Forschungsseminar) / Aktuelle Infos zu Masterarbeitsbetreuung und Forschungsseminar

Generally, several people at the SCAN-Unit supervise master theses. However, the allocation of thesis topics and places in the Prof. Lamm's research seminar work identically.

If there are new topics available, they will be centrally announced here and interested students are invited to apply for them. Note, that only students who are already admitted for a master thesis at the SCAN-Unit get a place in the research seminar.

Please make sure you've considered the specific requirements for supervision of master thesis.

Individual requests for master thesis and/or questions about when there will be new topics  and/or how to get a place in the research seminar will not be answered!

Claus Lamm, Head of the SCAN-Unit

An der SCAN-Unit betreuen prinzipiell mehrere Personen Masterarbeiten.
Die Vergabe von Masterarbeitsthemen und Plätzen im Forschungsseminar von Prof. Lamm erfolgt aber jeweils gleich.

Sollten sich neue Themen zur Vergabe ergeben, werden diese hier zentral angekündigt, und man/frau kann sich dann darauf bewerben. Einen Platz im Forschungsseminar erhält nur, wer für eine Masterarbeit am Arbeitsbereich zugelassen wurde!

Zu beachten sind dabei weiters zwingend die spezifischen Voraussetzungen für Masterarbeitsbetreuung! Informationen dazu hier.

Individuelle Anfragen "ob es noch Masterarbeitsthemen gibt" oder "wann es wieder welche geben wird" oder "was man tun muss um ins FoSe zu kommen" können leider nicht beantwortet werden.

Claus Lamm, Leiter der SCAN-Unit

SCAN-Unit